" Syabilla Binti Mazlan"

...Aku lebih mengetahui siapa diri aku dan aku sentiasa cuba untuk menjadi aku yang lebih baik..

Monday, May 2, 2011

Exam yang lemau tetapi rangup..

Hahhahahhh!!camne tu.. =p

ini bukan tadi..nie mase biostatistik.. =p (lakonan semata2)
Assalamualaikum..
Huhu... hari nie rase terbuka hati untuk menulis sesuatu entry..kenapa? dan mengape?
ok.. 1st, akan dijawab dulu kenapa?
jawapan: harini insan yang bernama Syabilla Binti Mazlan ini tersangat2 bahagia dan gumbira. macam biasa bila gembira hati senang dan bila hati senang mula la ta boleh tdo..and my night end up juz like that. dan sekarang jam di tangan menunjuk kan jam 3.30 pagi(jam LONDON Bella: hanya mereka yang tau.. =p) dan sebab itu lah aku menulis entry.
2nd, mengapa aku menulis entry di pagi2 yang buta ini?
jawapan: aku nk cerita!

Cerita bermula...
Siang tadi aku ade exam..Penilaian Sumber Biodiversiti..pukol 3 petang tadi..subjek ni bila difikir2kan semula best!!(em..aku teringat cosmate aku Izzad Fahmi namenye.Bagi kt Bella menda apa yang x best..suma habaq best [bersama loghat utaranya] kihkihkihkihhh!!!) tp memang pun la..seronok subjek nie..buat aku mula terfikir bernilai nya sumber biodiversity itu [mungkin kesedaran menghargai alam telah berputik dihati ini setelah sekian lama berada dalam bidang pengajian sains gunaan (pemuliharaan dan pengurusan biodiversity) =p] nak pegi exam tadi tengok cuaca mendung. dalam hati terdetik "dah lama x hujan.." dah berapa hari ni panas terik..aku mula bersiap2 sambil tengok2 nota2 buat kali terakhir nya..lepas aku bersiap aku jengok kt tingkap "ok!!ujan dah benti!!" dangan Bismillahirrahmanirrahim ak pun melangkah keluar dari bilik aku dan aku mula bertawakal dalam hati.. " InsyaAllah..aku boleh buat.." aku pun dengan bergaya (hahhahahh!!bergaya kah? =p) turun menyusuri tangga. alangkah terkejut nya aku.. "HUJAN BALIK!!!" masa tu aku da fikir, redah je la hujan nie...tiba2 aku nampak wahida, cosmate aku..dan aku nmpak diseberang jalan Kak Murni dan Azwa..aku pun berjalan bersama-sama mereka.. (time kaseh Ida tumpang payung..hehehee.. )..

Sampai di Dewan Sultan Mizan yang berbentuk penyu jika dilihat dari atas, aku terasa suasana sayu dan muram..tak meriah seperti selalu.. (DSM meriah kalau time exam ^,^) baru aku teringat "yelar..ramai orang balik.." (hati aku mula melayang terfikir tak sabar tunggu mak ngan abah datang. dari belakang izzad fahmi tegur "Bella,relax ja hang(bersama loghat utaranya (''.) )
huhu...aku memang gini lar izzad.. =p

Sempat aku berteguran dengan beberapa cosmate aku. rasa macam dah lama tak jumpa dorang2 tu..huhu~ aku langkah masuk dewan dengan kaki kanan penuh harapan untuk menjawab soalan peperiksaan BDV3703. Fuhh!!aku ingat wohh kod dia... = (syabbbas bella!!!hahhaahhh!!) =p aku dudok di meja aku.sementara nak tunggu tu aku sempat berangan2 mak abah nak datang nanti..nak buat betol2..untuk mak ngan abah =) dengan lafaz Bismillah dan doa yang mak salu pesan suroh bace,ak mula menjawab..tp aku agak tersangkut tadi..puas memerah otak dan bismillah banyak2 kali (dia pesan masa dia kol kite sebelum g exam tadi ^^) Alhamdulillah..berjaya siapkan.. dan sekarang aku bertawakal mudah2an banyak markah Dr. Jam bagi..huhu~ =p Tp mase dok exam tu, time aku tengah rehat2kan tangan menulis banyak2,sempat aku memerhati gelagat sekeliling aku.aku pandang kanan, ada yang dok tekan2 calculator tanpa henti, ada yang malu2 angkat tangan meminta kertas tambahan..ada yang tukang menggelakkan (kuang asam btol aku rase =p) pastu ada yang angkat tangan memang confident.tanpa menoleh kiri dan kanan terus istiqamah membuat jawapan..serabut nampak nya mereka..tibe2 aku rase nak toleh kanan "aik!!!" hahahhh!!banyak giler tempat kosong..ramai dah keluar.. huhu~cepat aku rase dorang kuar..soklan senang la agak nya tu.. =)



Macam2 gelagat..suke pulak aku tngok...hah!!tadi seronok..die bawak kite makan waffle..makan char kuey teow kedai baru tu..kt tok jembal tu..kedai char kuey teow utara..sedap2...jalan2 tengok barang krusye..pastu usha2 spek mate...best la..best la...

Pastu pulak nya, malam tadi aku mula mengfokuskan diri untuk study..bersama Baheera dan Izzat Husna... Bai,izzat kita berjaya go thru lecture note..esok wt soklan plak eh?eh? huhu~pekena roti canai telor tadi..kahkahkha!!kesian izzat ngan bai. tpaksa makan roti canai tergode dengan pembelian aku..maaf ek korang..kihkihkihhh!!!

akhir kata, sesudah abis entry ini, ada pula hamba mahu bera (hahahhahh!!!teringat bahasa HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA) best owh cite tu..tgk la...caye la..memang best.. =)


akhir kate, Wassalam... =)

1 comment:

  1. bila habis exam?
    goodluck~
    jenguk2 ler blog akak~

    ReplyDelete